2009. március 1., vasárnap

X - Files : Ruins





Amikor az amerikai archeológus, Cassandra Rubicon és társai nyomtalanul eltűnnek az ősi maya város, Xitaclan feltárása közben, az FBI különleges ügynököket küld, Dana Scully -t és Fox Mulder -t, hogy megkeressék a régészcsapatot Mexikóban. Mert ők a megmagyarázhatatlan, természetfölötti esetek, X-akták, szakértői. A két ügynökkel tart Cassandra édesapja is, az öreg régész, akit nagyon gyötör lánya megmagyarázhatatlan eltünése.
Azt azonban ők sem sejtik még elindulásukkor, hogy Xitaclan -ban három oldalú harcok folynak. Résztvevői a közép-amerikai kábítószerkereskedők, a nemzetközi műtárgycsempészek, és egy titkos amerikai kommandó, melynek valamely fucsa, ismeretlen jeleket sugárzó adót kellene megsemmisítenie a romoknál. Ráadásul a helyi rendőrfőnök és társai műkincseket szállítanak a kábítószerkereskedő maffiavezetőnek, akit egy, talán műtárgy, tesz szó szerint a földdel egyenlővé.
Az ügynökök és Cassandra apja feltárják Xitaclan titkát. Fölfedezik, mi történt az eltűnt régészcsoport tagjaival. S mielőtt még a háború kitörne, rálelnek egy ősi erőre is, melyet a mayák talán még ismertek. Amelyhez hasonló azonban a Földön nem létezik...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése